Een longtail of een cargofiets?

Heb je de eindeloze files vaarwel gezegd en komt je auto ook enkel nog de garage uit als het echt niet anders kan? Dan zal je je bij Up-Cycling als een kind in een snoepwinkel voelen. Wij verdelen als enige fietswinkel in Vlaanderen Yuba. En Yuba, dat staat voor stoere heavy-duty cargofietsen. En dat mag je echt letterlijk nemen.

Yuba

De Amerikaanse Yuba Mundo is de vrachtwagen onder de fietsen, al waan je je eerder op een koersfiets, zo soepel rijdt hij. Tweehonderd kilo op zijn bagagerek laden? Yes, we can! Kortom: een zeer betaalbaar alternatief voor de bakfiets, rijdt soepel en multitaskt als de beste: kinderen vervoeren of boodschappen doen met de gigantische fietstassen van 85 liter per tas, you say it. Of kinderen vervoeren én boodschappen doen, plaats zat op het lange frame.
Naast de Yuba (el-)Mundo, die langzaam maar zeker de straten van Gent en omstreken aan het veroveren is, hebben we nu ook weer de Yuba Spicy Curry (met een superkrachtige Bosch middenmotor) en zijn niet-elektrische tegenpool de Sweet Curry. Door hun kleinere achterwiel hebben de Curries een lager zwaartepunt en dus een nog betere wegligging.
Mits een beetje creativiteit kan je met een Yuba zelfs een kastje van de kringloopwinkel vervoeren. Lees alles over dit fantastische beest op de website van Yuba. Of spring binnen bij Up-Cycling voor een testritje! Met Zlatan hebben we bovendien een echte Yuba-ervaringsdeskundige in huis. Handige tip: don’t get him started!

Bike43

Ben je op zoek naar een nieuwe, optimale oplossing van mobiliteit voor jou en je gezin? Wil je je snel kunnen verplaatsen binnen de stad met of zonder kinderen of boodschappen? Wens je ook de fiets te gebruiken om naar het werk te gaan? Dan is de Bike43 iets voor jou.

De Bike43 biedt verschillende voordelen:
Lichter/compacter en wendbaarder dan andere cargobikes, bakfietsen en andere oplossingen op de markt om twee kinderen in alle veiligheid te transporteren
Dankzij een laag zwaartepunt is de stabiliteit veel beter dan bij een conventionele cargofiets
Een fiets die mee evolueert : vervoer van kinderen vanaf 9 maanden tot 10 jaar en later kan het als cargo/boodschappenfiets gebruikt worden met extra laadvermogen
Keuze voor kwaliteit: de fiets wordt in Europa vervaardigd en geassembleerd in België met onderdelen van hoge kwaliteit.
Verkrijgbaar elektrisch of niet elektrisch

Kom gerust eens langs bij Up-Cycling voor een vrijblijvende testrit! Eénmaal je met de Bike43 hebt gereden, is er geen twijfel meer mogelijk!

De Bike43 was te bewonderen op de expo “Bike to the Future” in het Designmuseum in Gent, als één van de mobiliteitsoplossingen van de toekomst.

Tern GSD en Cargo Node

Tern heeft in zijn gamma twee zeer compacte cargo vouwfietsen. De GSD met Bosch middenmotor en de Cargo Node in samenwerking met Xtracycle. De beelden spreken voor zich! (GSD verkrijgbaar in de winkel vanaf 2018)

 

Azor Tweelingfiets en LKW

Zijn de Yuba of Bike43 toch niet je ding en hou je het liever bij een “gewone” stadsfiets, dan hebben we de tweelingfiets en de LKW van Azor. Oerdegelijke Hollandse kwaliteit, maar dan met een lange bagagedrager en een voordrager direct op het frame gemonteerd. Handig, toch?


Keuzestress? Geen probleem! Kom gewoon langs en we helpen je met (zeer) uitgebreid advies. Speciaal voor de testritten lieten we een uitgebreide parking en fietspad aanleggen 😉