Een longtail of een cargofiets?

Heb je de eindeloze files vaarwel gezegd en komt je auto ook enkel nog de garage uit als het echt niet anders kan? Dan zal je je bij Up-Cycling als een kind in een snoepwinkel voelen. Wij verdeelden in 2015 als eerste fietswinkel in Vlaanderen Yuba, en hebben van longtails onze specialiteit gemaakt. Longtails, dat zijn stoere heavy-duty cargofietsen. En dat mag je echt letterlijk nemen.

Yuba

De Amerikaanse Yuba Mundo is de vrachtwagen onder de fietsen, al waan je je eerder op een koersfiets, zo soepel rijdt hij. Tweehonderd kilo op zijn bagagerek laden? Yes, we can! Kortom: een zeer betaalbaar alternatief voor de bakfiets, rijdt soepel en multitaskt als de beste: kinderen vervoeren of boodschappen doen met de gigantische fietstassen van 85 liter per tas, you say it. Of kinderen vervoeren én boodschappen doen, plaats zat op het lange frame.
Naast de Yuba (el-)Mundo, die langzaam maar zeker de straten van Gent en omstreken aan het veroveren is, hebben we nu ook weer de Yuba Spicy Curry (met een superkrachtige Bosch Cargo line middenmotor) en zijn niet-elektrische tegenpool de Sweet Curry. Door hun kleinere achterwiel hebben de Curries een lager zwaartepunt en dus een nog betere wegligging.
De Yuba Kombi is de iets kortere variant, waarmee je vlot 2 kinderen kan vervoeren. Deze fiets leunt iets dichter aan bij een gewone fiets, maar heeft nog steeds een laadcapaciteit van meer dan 100 kg! De Steps middenmotor van Shimano zorgt dat je al fluitend je bestemming bereikt.


Mits een beetje creativiteit kan je met een Yuba zelfs een kastje van de kringloopwinkel vervoeren. Lees alles over dit fantastische beest op de website van Yuba. Of spring binnen bij Up-Cycling voor een testritje! Met Zlatan hebben we bovendien een echte Yuba-ervaringsdeskundige in huis. Handige tip: don’t get him started!

Tern GSD en HSD

Tern heeft in zijn gamma twee zeer compacte cargofietsen: de GSD en de iets kortere HSD. Beide zijn uitgerust met Bosch middenmotor en bestaan in verschillende varianten.

HSD met derailleur of Nexus naafversnelling
GSD met derailleur, Enviolo traploze naafversnelling en zelfs met de oerdegelijke Rohloffnaaf (14 versnellingen) en met carbon riem. De beelden spreken voor zich!

Bicicapace

Als je stilstaat, zijn de meeste moederfietsen met 28 inch wielen bijna niet in balans te houden als er twee of zelfs drie kinderen op de zitjes zitten, maar met deze fiets is dat geen probleem. De Justlong van Bicicapace is fijner dan andere tweelingfietsen omdat het zwaartepunt veel lager ligt.

Deze fiets biedt ruimte aan twee stoeltjes achterop en een zitje aan het stuur, toch is de Justlong niet langer of zwaarder dan een gewone omafiets.
Bicicapace levert deze fiets standaard met een grote en sterke bisonyl stuurtas van 80 liter, die speciaal voor deze fiets is ontworpen en gemaakt. Zowel de tas als de fiets zijn in verschillende kleuren leverbaar en als optie kan de tas ook in Cordura geleverd worden.

De kinderzitjes zo laag bij de grond is natuurlijk ook veel veiliger voor de kinderen! Met de childpack kunnen er makkelijk drie kinderen achterop en als hij niet voor de kinderen gebruikt wordt, kan er d.m.v. een velcrosluiting gemakkelijk een grote bak van worden gemaakt.
Dit werkpaard is leverbaar met Nexus 5 en Nexus 8 versnellingen, elektrisch met Shimano Steps motor of in niet elektrische variant. De ballonbanden zorgen voor een comfortabele en goede wegligging. Natuurlijk met Schwalbe antilekbanden en alle andere onderdelen die bij een goede fiets passen.

 

Bike43

Ben je op zoek naar een nieuwe, optimale oplossing van mobiliteit voor jou en je gezin? Wil je je snel kunnen verplaatsen binnen de stad met of zonder kinderen of boodschappen? Wens je ook de fiets te gebruiken om naar het werk te gaan? Dan is de Bike43 iets voor jou.

De Bike43 biedt verschillende voordelen:
Lichter/compacter en wendbaarder dan andere cargobikes, bakfietsen en andere oplossingen op de markt om twee kinderen in alle veiligheid te transporteren
Dankzij een laag zwaartepunt is de stabiliteit veel beter dan bij een conventionele cargofiets
Een fiets die mee evolueert : vervoer van kinderen vanaf 9 maanden tot 10 jaar en later kan het als cargo/boodschappenfiets gebruikt worden met extra laadvermogen
Keuze voor kwaliteit: de fiets wordt in Europa vervaardigd en geassembleerd in België met onderdelen van hoge kwaliteit.
Verkrijgbaar elektrisch of niet elektrisch

Kom gerust eens langs bij Up-Cycling voor een vrijblijvende testrit!

De Bike43 was te bewonderen op de expo “Bike to the Future” in het Designmuseum in Gent, als één van de mobiliteitsoplossingen van de toekomst.

Veloe

Zijn de Yuba of Bicicapace toch niet je ding en hou je het liever bij een “bijna gewone” stadsfiets, dan hebben we de midtail van Veloe voor jou. Veloe, gevestigd in Italië, maakt compacte utility-fietsen voor het dagelijks gebruik. Of je nu je spullen draagt, je kind(eren) vervoert of gewoon naar je werk fietst, Veloe kan het allemaal! De fietsen zijn uitgerust met een lange en stevige bagagedrager die voor vele doeleinden kan gebruikt worden. De geometrie van het frame en de 24 inch wielen houden je zwaartepunt laag om je rit comfortabel en veilig te maken, zelfs wanneer deze geladen is. De elektrische Veloe wordt aangedreven door de nieuwe generatie Shimano STEPS E6100  en is ook verkrijgbaar met Gates carbon riem.

 

Benno

Benno Boost E blinkt uit door zijn eenvoudig mooi maar doeltreffend design. Deze compacte midtail cargofiets kan veel meer kan dan een gewone (elektrische) fiets. Het is een echt trekpaard, uitgerust met Bosch Performance Line motor en talloze opties en accessoires om je kinderen, boodschappen of andere cargo te vervoeren. Zeer flexibel om mee te rijden en een aangename rijhouding…en een echte blikvanger!

 

Keuzestress? Geen probleem! Maak een afspraak voor en testrit en we helpen je graag met (zeer) uitgebreid advies. Speciaal voor de testritten lieten we een uitgebreide parking en fietspad aanleggen 😉