Een longtail of een cargofiets?

Heb je de eindeloze files vaarwel gezegd en komt je auto ook enkel nog de garage uit als het echt niet anders kan? Dan zal je je bij Up-Cycling als een kind in een snoepwinkel voelen. Wij verdeelden in 2015 als eerste fietswinkel in Vlaanderen Yuba, en hebben van longtails onze specialiteit gemaakt. Longtails, dat zijn stoere heavy-duty cargofietsen. En dat mag je echt letterlijk nemen.

Yuba

De Amerikaanse Yuba Mundo is de vrachtwagen onder de fietsen, al waan je je eerder op een koersfiets, zo soepel rijdt hij. Tweehonderd kilo op zijn bagagerek laden? Yes, we can! Kortom: een zeer betaalbaar alternatief voor de bakfiets, rijdt soepel en multitaskt als de beste: kinderen vervoeren of boodschappen doen met de gigantische fietstassen van 85 liter per tas, you say it. Of kinderen vervoeren én boodschappen doen, plaats zat op het lange frame.
Naast de Yuba (el-)Mundo, die langzaam maar zeker de straten van Gent en omstreken aan het veroveren is, hebben we nu ook weer de Yuba Spicy Curry (met een superkrachtige Bosch Cargo line middenmotor) en zijn niet-elektrische tegenpool de Sweet Curry. Door hun kleinere achterwiel hebben de Curries een lager zwaartepunt en dus een nog betere wegligging.
De Yuba Kombi is de iets kortere variant, waarmee je vlot 2 kinderen kan vervoeren. Deze fiets leunt iets dichter aan bij een gewone fiets, maar heeft nog steeds een laadcapaciteit van meer dan 100 kg! De Steps middenmotor van Shimano zorgt dat je al fluitend je bestemming bereikt.

Mits een beetje creativiteit kan je met een Yuba zelfs een kastje van de kringloopwinkel vervoeren. Lees alles over dit fantastische beest op de website van Yuba. Of spring binnen bij Up-Cycling voor een testritje! Met Zlatan hebben we bovendien een echte Yuba-ervaringsdeskundige in huis. Handige tip: don’t get him started!

Tern GSD en HSD

Tern heeft in zijn gamma twee zeer compacte cargofietsen: de GSD en de iets kortere HSD. Beide zijn uitgerust met Bosch middenmotor en bestaan in verschillende varianten.

HSD met derailleur of Nexus naafversnelling
GSD met derailleur, Enviolo traploze naafversnelling en zelfs met de oerdegelijke Rohloffnaaf (14 versnellingen) en met carbon riem. De beelden spreken voor zich!

Bicicapace

Als je stilstaat, zijn de meeste moederfietsen met 28 inch wielen bijna niet in balans te houden als er twee of zelfs drie kinderen op de zitjes zitten, maar met deze fiets is dat geen probleem. De Justlong van Bicicapace is fijner dan andere tweelingfietsen omdat het zwaartepunt veel lager ligt.

Deze fiets biedt ruimte aan twee stoeltjes achterop en een zitje aan het stuur, toch is de Justlong niet veel langer of zwaarder dan een gewone omafiets.
Bicicapace levert deze fiets standaard met een grote en sterke bisonyl stuurtas van 80 liter, die speciaal voor deze fiets is ontworpen en gemaakt. Zowel de tas als de fiets zijn in verschillende kleuren leverbaar en als optie kan de tas ook in Cordura geleverd worden.

De kinderzitjes zo laag bij de grond is natuurlijk ook veel veiliger voor de kinderen! Met de childpack kunnen er makkelijk drie kinderen achterop en als hij niet voor de kinderen gebruikt wordt, kan er d.m.v. een velcrosluiting gemakkelijk een grote bak van worden gemaakt.
Dit werkpaard wordt voortgestuwd door de Shimano Steps EP6 motor en is nu ook verkrijgbaar met Bosch Cargoline. Voor de gedreven fietser is er nog steeds de niet-elektrische Justlong… De ballonbanden zorgen voor een comfortabele en goede wegligging. Natuurlijk met Schwalbe antilekbanden en alle andere onderdelen die bij een goede fiets passen.

Bike43

Bike43 fietsen zijn stijlvol en aanpasbaar aan je behoeften. Je fiets 43 is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en met 5 verschillende motor/versnellingssystemen. Of je nu gericht bent op functionaliteit of geavanceerde prestaties en stijl wilt, er is een Bike43 die wacht om je langdurige, trouwe metgezel op de weg te worden. Bike43  frames worden met de hand gebouwd in Europa, door gespecialiseerde en ervaren vakmensen. Fietsen worden vervolgens met zorg geassembleerd in Brussel volgens de beste kwaliteitsstandaard. De lokale productie is erop gericht om de impact op moeder aarde te beperken en ook in een inclusieve aanpak met aangepaste arbeiders in Brusselse assemblagelijn.

Veloe

Zijn de Yuba of Bicicapace toch niet je ding en hou je het liever bij een “bijna gewone” stadsfiets, dan hebben we de midtail van Veloe voor jou. Veloe, gevestigd in Italië, maakt compacte utility-fietsen voor het dagelijks gebruik. Of je nu je spullen draagt, je kind(eren) vervoert of gewoon naar je werk fietst, Veloe kan het allemaal! De fietsen zijn uitgerust met een lange en stevige bagagedrager die voor vele doeleinden kan gebruikt worden. De geometrie van het frame en de 24 inch wielen houden je zwaartepunt laag om je rit comfortabel en veilig te maken, zelfs wanneer deze geladen is. De elektrische Veloe wordt aangedreven door de nieuwe generatie Shimano STEPS E6100 (of Bosch Cargoline)  en is ook verkrijgbaar met Gates carbon riem.

Benno

Benno Boost E blinkt uit door zijn eenvoudig mooi maar doeltreffend design. Deze compacte midtail cargofiets kan veel meer kan dan een gewone (elektrische) fiets. Het is een echt trekpaard, uitgerust met Bosch Performance Line motor en talloze opties en accessoires om je kinderen, boodschappen of andere cargo te vervoeren. Zeer flexibel om mee te rijden en een aangename rijhouding…en een echte blikvanger!

Keuzestress? Geen probleem! Maak een afspraak voor en testrit en we helpen je graag met (zeer) uitgebreid advies. Speciaal voor de testritten lieten we een uitgebreide parking en fietspad aanleggen 😉